Службата за съвети в земеделието консултира безплатно над 20 000 млади фермери и малки стопани

Снимки: МЗХГ

„Националната служба за съвети в земеделието заема важна роля в сектора. 20 000 земеделски производители се възползват от безплатните консултации за млади фермери и малки стопани по средно 3-4 пъти годишно, което ако го калкулираме им спестява милиони левове“.

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на международната конференция „Настояще и бъдеще на системите за съвети в земеделието и тяхната роля за внедряване на иновациите“.

Убеден съм, че на колегите не им е лесно, те трябва да разбират от всичко, но смятам, че си вършат добре работата, каза още Румен Порожанов. И добави, че дейността трябва да се надгражда, особено в контекста на предизвикателствата относно бъдещата Обща селскостопанска политика.

Службата ще бъде прецизен инструмент при изпълнение на политиките на министерството, заяви и изпълнителният директор на НССЗ Младен Младенов. Представителите на съветническите служби на Сърбия, Хърватска, Словения и Македония поздравиха българската страна за установяването на партньорството между тях през 2015 г. в София.

Целта на конференцията е да се обменят широк кръг от знания, опит и идеи от участниците и да се обсъдят възможностите за развитие на консултантските услуги в областта на земеделието през новия програмен период 2021-2027 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK