ОС – Кюстендил, потвърди постоянния арест на обвиняем за кражби

Снимка: Infomreja.bg

Антон М. е обвиняем за опит и за отнемане на чужди движими вещи

Окръжен съд – Кюстендил, потвърди взетата по отношение на 43-годишния Антон М. от Бобов дол, мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и отхвърли жалбата му срещу определението на РС – Дупница. Съдът счете, че макар и на този ранен етап от разследването, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на лицето към извършване на тежко умишлено престъпление – 3 кражби.

Деянията са извършени в условията на продължаващо престъпление и опасен рецидив. Има реална опасност и от извършване на друго престъпление, се посочва още в мотивите на съда.

Антон М. е обвиняем за опит и за отнемане на чужди движими вещи. На 29.02.2020 година, от жилище в бл.14 в Бобов дол е отнета парична сума в размер на 380 лв. На 15.04.2020 г., от газостанция е отнет петжилен меден проводник, с дължина 13 м., на стойност 7, 15 лв.

На 02.05.2020 година от кафе-аперитив в централната градска част, в съучастие като съизвършител с Иван Г., Антон М. е направил опит да отнеме уеб камера, с usb кабел, монетник, стъклени бутилки с алкохол, парична сума в размер на 16, 48 лв. или чужди движими вещи на обща стойност 76, 84 лв., като опитът е останал недовършен, поради пристигане на служители на РУ- Бобов дол.

Обвиняемият е извършил престъпленията при условията на опасен рецидив, осъждан е 17 пъти, в това число и на „лишаване от свобода“.

Определението на Окръжен съд - Кюстендил, с което по отношение на Антон М. е потвърдена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, не подлежи на обжалване и протестиране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK