Случаят "Чората": На Велики четвъртък и петимата полицаи са в затвора

Снимки: Фейсбук

На днешния Велики четвъртък в ареста на затвора в Бобов дол вече са и петимата полицаи, обвинени за убийството на Ангел Димитров – Чората.

След вчерашното изказване на директора на МВР в Благеовград – Николай Хаджидев, че се надява това да не е краят, на летище София с полет от Германия пристигна и последният от петимата полицаи – Янко Граховски.

Трогателни снимки във фейсбук профила си публикува сина на Янко – Марио Граховски. На фотосите се вижда как Янко се сбогува със семейството си преди да излети за България.

Отново вчера в мрежата се появи и снимка, публикувана от съпругата на Иво Иванов, която показва как „един „убиец“ прегръща децата си“, пише жената.

От събота в ареста, първоначално в Благоевград, а след това и в Бобов дол, е Марио Писов, който първи се предаде доброволно. Преди него полиция арестува на работното му място Борислав Механджийски.

След тях – в понеделник Георги Калинков влезе в ареста, а после и Иванов.

Последен е Граховски, който се очакваше да пристигне от Германия.

Към момента обвинението на ВКС към бившите униформени (с изключение на Иванов) е 7 години затвор за предумишлено убийство на Чората.

Според Писов присъдата е колективна, а такова понятие в правосъдието няма. Той обвини Лозан Панов – председател на ВКС, в това, че изпълнява политически предизборни задачи.

От вторник преди полунощ много хора смениха профилните си снимки във фейсбук с трикольор, на който пише „Българския полицай не е убиец!“ в подкрепа на петимата обвинени.

Решението на ВКС бе публикувано едва на 24 април, а арестите без оповестено решение започнаха още на 19.

Към момента роднините на Чората се въздържат от коментар по случая.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK