Случаят "Чората": Близки на петимата задържани полицаи се помолиха за справедлива присъда

Снимка: Infomreja.bg

Молебен за справедлива присъда бе отслужена днес в благоевградския храм „Въведение Богородично“.

На втория ден от Великден близки на петимата полицаи – Б. Механджийски, М. Писов, И. Иванов, Г. Калинков и Я. Граховски, се събраха в храма, за да се помолят за справедлива присъда.

Петимата полицаи в момента са в затвора в Бобов дол след решение на ВКС от 19-и април, според което унифоремените ще изтърпяват наказание, заради смъртта на А. Димитров – Чората.

„13 години чакахме правосъдие, всички дела се гледаха в София, мина през всички инстанции, експертизи, преживяхме всичко това, очаквахме, че момчетата ще бъдат освободени, но за съжаление не се случи това“, каза бащата на Борислав Механджийски.

„Видяхме момчетата, неприятно е когато идеш там да ги видиш редом с тези, които са нарушавали реда в държавата, много е унизително. Вече нищо не е предвидимо по случая, очаквахме оправдателна присъда, а то съвсем друго излезе, нищо вече не очакваме“, каза баща на Иво Иванов.

„Трудно ни е на празника без него, чули сме се само по телефона, добре са, душите им са чисти, вярвам, че ще се върнат при нас“, каза съпругата на Иво Иванов.

В храма близките помолиха да се се снима, тъй като не искат гласност.

На 7-и май - веднага след празниците, е организиран протет пред ОДМВР-Благоевград, където близки и подкрепящи полицаите ще направят мирно шествие из града. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK