Наши политици в молитвената закуска с президента на САЩ, Тръмп призова за световен мир

Снимка: ГЕРБ

За шести пореден път председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията, Цветан Цветанов, взе участие в Молитвената закуска с президента на САЩ.

В събитието на президента Доналд Тръмп участие взеха и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, депутатите Пламен Нунев (ГЕРБ) и Жельо Бойчев (БСП), зам.-министърът на спорта Ваня Колева, както и зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

В своята реч пред участниците в 67-ата Молитвена закуска, на която присъстваха световни лидери от над 140 държави, президентът Тръмп призова за световен мир, за религиозна и етническа толерантност.

Президентът подчерта факта, че всички човешки същества се раждат еднакви и равни, че човешкият живот има еднаква стойност. Всички страни и народи по света трябва да утвърждават религиозните ценности, защото по този начин се защитава свободата и достойнството на отделната личност.

В своята реч президентът на САЩ заяви още, че всички значими достижения в американската история - от независимостта, през забраната на робството, разрешаването на жените да гласуват и борбите за равни граждански права - всички тези велики моменти от американската история, са извършвани от силно вярващи хора, които са се водили в своите действия от най-искрени и чисти подбуди.

Именно в тази връзка не бива да се допуска преследване по линия на религиозните свободи, което за съжаление все още се случва в някои части на света. Друго голямо съвременно зло е трафикът на хора, срещу който трябва да се води безкомпромисна битка.

По-късно в рамките на общата програма българската делегация проведе срещи с регионални лидери от Югоизточна Европа, както и с конгресмени от САЩ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK