Следят за нерегламентиран превоз на пътници по празниците

снимка: infomreja.bg, архив

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на великденските празници Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” ще засили превантивния контрол на превозите на пътници с автобуси и таксиметрови автомобили с цел безопасното и безпроблемно придвижване на хората.

В дните 12 и 16 април 2012 г. са планирани проверки на автогари, ж.п. гари, аерогари и други места, където се очаква най-голям брой пътници. Инспекторите ще следят за спазването на нормативните изисквания, техническото състояние на превозните средства, правостоящи пътници, както и за издаване на билети, багажни разписки и други нарушения.

С цел ограничаването на сивия сектор в автомобилния транспорт, от днес до края на месеца инспекторите на агенцията ще извършват и специализирани проверки за нерегламентирани превози на пътници.

Екипи на ИА „Автомобилна администрация” ще вземат участие и в контролирането на спазването на въведената забрана за движение на товарни автомобили. Забраната е въведена за периода от 12 април до 30 септември 2012 г. в интервала от 16.00 до 22.00 часа за последния работен ден от седмицата или предпразничен, както и за последния почивен от седмицата или празничен ден.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK