Следобедни валежи в някои части на страната

Снимка: nova.bg

Слънчево и топло по крайбрежието

Неделята ще е с повече облачност и валежи в Западна България. На изток, около Черноморието, ще е по-топло и слънчево, без превалявания. След временно спиране в сутрешните часове, следобед отново ще превали в Западна и Централна Северна България. Тук-там ще имас и гръмотевична активност. В късните часове довечера и през нощта е възможно да превали и в Североизтока. За 11 области е в сила жълт код за опасно време с валежни количества около 20-30 л/кв.м (на места до 50 л/кв.м.)

Температурите в най-топлата част на денонощието – от 22-23 градуса на запад до 32-33 на югоизток. Около крайбрежието – слънчево и топло с температури следобед – между 26 и 29 градуса. Водата – 26 градуса със слабо вълнение.

В началото на новата седмица времето ще се стабилизира. Още в нощта срещу понеделник валежите постепенно ще спрат. Най-късно до обяд това ще стане и в Североизточна България. Температурите в следващите дни ще се колебаят около 30 градуса с тенденция в средата на седмицата да е най-топло. В четвъртък-петък се очертава нов период с превалявания. Почивните дни след това обаче ще са сухи и горещи./nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK