Камбитов се срещна с концесионера на "Ларго", започва разчистване

Снимка: Infomreja.bg

На среща този следобед между кмета на Благоевград, концесионерът на мол „Ларго“, изпълнителя и представител на надзора, бе оповестено следното:

Концесионерът има задачата заедно с изпълнителя да направи експертиза, да се видят точно какви са причините и максимално бързо да се възстанови фасадата.

В момента вече започва да се почиства районът, там, където може и е безопасно, а след това ще започне поетапно възстановяване на фасадата, заяви Камбитов.

На първо четене причината е вятъра, която посочват и концесионерът за падането на фасадата.

Сградата е застрахована. По законовия ред – сумата се превежда от общината, след искано разрешение от концесионера, той получава сумата. Но собственик на сградата е концесионерът, уточни още градоначалникът. Общината само следи за спазване на концесионния договор – за инвестициите и за изпълнение и плащане на таксата.

Нямаме проблем с концесионера. Те също са много притеснени по обясними причини. Концесионният договор не подлежи на промяна. Нашето изискване е възстановяването да се случи максимално бързо с ясния ангажимент, като общината ще съдейства със издаване на разрешение за поставяне на скеле и т.н.

Тази язва в центъра не е лицеприятна, завърши Камбитов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK