След страхотен обрат: Цвети Пиронкова се класира за четвъртфинал на "Ролан Гарос"

Снимка: Roland Garros

Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос", след като постигна страхотен обрат срещу втората в световната ранглиста Агниешка Радванска, съобщи Дневник. 

Най-добрата българска тенисистка се наложи с 2:6, 6:3, 6:3 и продължава напред в турнира, в който досега не беше прескачала трети кръг. Победата й срещу днешната съперничка пък бе едва трета в 12-те двубоя помежду им. 

В спор за място на полуфиналите 28-годишната пловдивчанка ще се изправи срещу австралийката Саманта Стоусър, която отстрани шестата в света Симона Халеп след 7:6 (0), 6:3. 

Двубоят между Пиронкова и Радванска се изигра в рамките на три дни, тъй като започна в неделя вечерта, но бе прекратен при 6:2, 3:0 в полза на полякинята. Във вторник мачове не се играха заради продължаващите валежи, което не се бе случвало от 16 години насам в Париж. 

При подновяването на играта днес Пиронкова демонстрира страхотен характер и великолепна игра и спечели шест поредни гейма, за да доведе мача до трети решаващ сет. Той обаче също се забави, защото играта отново бе спряна. 

След поредната принудителна пауза българката не бе загубила концентрация и хъс и продължи серията си до десет поредни гейма в своя полза. Радванска успя да върне един от пробивите, които инкасира, но това не попречи на Пиронкова да сложи точка на спора при 6:3.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK