След спецакцията в Кюстендил! 6-ма с обвинения за участие в група за лихварство и рекет

Снимка: Infomreja.bg

Специализираната прокуратура ще внесе искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие в организирана престъпна група за незаконна банкова дейност (лихварство) и рекет на територията на Кюстендил и региона.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, участниците в групата бяха задържани на 9-и септември 2020 г. при полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Лицата са от двата ромски клана - „Гольовци“ и „Ропотамци“.

Според събраните доказателства те са предоставяли кредити срещу висока лихва на лица, на които при забавяне плащането на вноските са налагали психически тормоз и побои. Това се потвърждава от множество свидетели и пострадали от престъпната дейност на групата, както и от събраните доказателства в хода на следствените действия.

С прокурорски постановления на шестимата обвинени бе наложено задържане до 72 часа. Днес, 11 септември 2020 г., Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

„Вижте в какви къщи живеят, какви коли карат. Това е стандарт, който не може да си позволи преобладаващата част от българите.  И тук е въпросът какви данъци са платили, какво работят, какво са дали на българската държава като данъци“, заяви при посещението си в Кюстендил главният прокурор, Иван Гешев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK