След случая в Сотиря: Каракачанов пак напомня за концепцията за несоциализираните групи

Красимир Каракачанов, снимка: Infomreja.bg, архив

"За мен сигурността на българските граждани е по-важна от намръщените физиономии на чиновниците в Брюксел"

Случаят в Сотиря показва за пореден път, че концепцията за несоциализираните общности, която предложих, трябва да бъде приета. Знам, че някои колеги се боят от Европа, но за мен сигурността на българските граждани е по-важна от намръщените физиономии на чиновниците в Брюксел. Бог да прости загиналото дете! И най-строго наказание за виновния.

Това написа във „Фейсбук” лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер, Красимир Каракачанов. Изявлението му е по повод трагичния случай в сливенското село Сотиря, при който дете беше насилено и бито от рецидивист и загуби живота си.

Като заместник министър-председател на България преди повче от половин година Каракачанов предложи за обсъждане и приемане на Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им.

Документът беше обсъждан на редица кръгли маси, както и изпратен до ресорните министерства за съгласуване. Сега предстои Концепцията да бъде разгледана на заседание на Министерски съвет, за да може да започне прилагането на мерките, записани в текста ѝ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK