Нова детска градина по уникален проект ще строят в Долно Дряново

Снимка: Личен архив

Нова детска градина за 100 деца щесе строи в гърменското село Долно Дряново. 

Преди седмици е приключило изработването на проекта за новото детско заведение в гърменското село -  ЦДГ „Слънце“, който е уникален.

Проектът е изработен от младия архитект Валентин Тюфекчиев и неговия екип, който доби популярност и признание в Гоцеделчевско с прецизната си и професионална работа, научи ИНФОМРЕЖА.

С решение № 222  от 28.12. 2016 година общинските съветници от ОбС-Гърмен, и кмета на общината Минка Капитанова дадоха съгласие новата детска градина да бъде построена в УПИ 12, кв. 18 по плана на село Долно Дряново, който терен е публична общинска собственост. Според решението на ОбС-Гърмен  проектирането на новото детско заведение е за сметка на бюджета на ДГ „Слънце“, а за строителството средствата следва да бъдат осигурявани поетапно от проекти, с които ще кандидатства  община Гърмен през 2018 година.

В момента най-малките жители на Долно Дряново посещават детска градина, ситуирана в местното училище, което от година на година става все по-тясно за да побере всички ученици от Долно Дряново и съседните села и децата от детската градина.  

Надеждите на възложителите на проекта-кметът Минка Капитанова и местните жители, са строителството на модерната и просторна детска градина да стартира през следващата година.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK