Задържаха шофьор с 3 промила алкохол в кръвта, причинил смърт при ПТП

Снимка: Infomreja.bg

Г.Г. е задържан с постановление на наблюдаващ прокурор от ОП-София

Окръжна прокуратура-София привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа Г.Г., на 42 г., по досъдебно производство за причиняване на смърт при пътно-транспортно произшествие, извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта над 3 промила – престъпление по чл.343, ал.3, б. „б“, вр. ал.1 б.“в“, вр. чл.342, ал.1, пр.3 от НК.

На 04.03.2021 г. на второкласен път в посока от село Врачеш, Софийска област, към Ботевград, при управление на лек автомобил обвиняемият нарушил правилата на Закона за движение по пътищата. От събраните до момента доказателства катастрофата е станала след опит за изпреварване на два автомобила и последвал удар в крайпътно дърво. В резултат на ПТП е причинена по непредпазливост смъртта на 44-годишния Д.Д.

По делото са извършени неотложни процесуално-следствени действия от разследващ полицай при ОД МВР-София – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели и др. Назначени са и няколко вида експертизи.   

Г.Г. е задържан с постановление на наблюдаващ прокурор от ОП-София.  Предстои в съда да бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

По повод инцидента в ОД на МВР-София днес бе даден кратък брифинг от Окръжния прокурор Наталия Николова и директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Спасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK