Мъж и жена пострадаха тежко след катастрофа край Антоново

Снимка: Infomreja.bg, архив

Заради несъобразена скорост водач от София изгубил контрол и се блъснал в дърво

Мъж и жена пострадаха сериозно и са настанени в болнично заведение след пътно-транспортно произшествие.

Около 17,53 ч. вчера на тел. 112 в оперативната дежурна част на РУ-Омуртаг, е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на първокласен път I-4/София-Варна/ в община Антоново, на км 186,500 – в близост до кръстовището за с. Божица.

Правоспособен 50-годишен водач от София, управлявайки лек автомобил „Митцубиши Каризма“ със софийска регистрация в посока Варна с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой е изгубил контрол над управлението му.

Моторното превозно средство е навлязло в насрещното пътно платно /в този участък пътят е разделен на две платна с разделителен остров/, завъртяло се е и е излязло извън пътя вляво по посока на движението, като с дясната си част се е блъснало в крайпътно дърво.

В резултат на пътния инцидент возещата се на предната дясна седалка на автомобила 57-годишна руска гражданка е откарана в МБАЛ-Търговище, където е настанена в интензивното й отделение с разкъсани черен дроб, далак и корем, в кома, с опасност за живота.

В същото отделение е настанен за лечение и водачът на лекия автомобил с пневмоторакс на белия дроб, също с опасност за живота. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Съдействие за ликвидиране на последиците от пътно-транспортното произшествие са оказали служители на РСПБЗН-Търговище, и Омуртаг. По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Търговище.

По актуални данни към момента двамата пострадали в пътния инцидент вече са без пряка опасност за живота им.

В същия район преди два месеца при катастрофа загинаха петима души, сред които и две деца.

Служители на РСПБЗН-Омуртаг, са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в двигателя на лек автомобил „Опел Зафира“ с търговищка регистрация в гр. Омуртаг, след като е бил спрян за престой от водача си. В резултат на инцидента автомобилът е унищожен. Няма пострадали хора. Вероятната причина за възникване на инцидента е късо съединение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK