Кримка вилня из Ботевград, вряза се в цветарници и избяга

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът е заловен

72- часов арест за извършител на груби хулигански действия в центъра на Ботевград.

Около 18.15 часа на 7 декември в РУ- Ботевград, постъпил сигнал за лек автомобил „Ауди А6“, движещ се с рискови маневри по бул. „Цар Освободител“, след което навлизайки в централната градска част е блъснал кашпи с цветя и дървени цветарници пред заведение и се е оттеглил в неизвестна посока.

След незабавни оперативно- издирвателни действия на полицейските служители посоченият автомобил е установен на ул. „Цар Самуил“.

Водачът му - криминално проявен и осъждан от с. Трудовец, е задържан за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство за хулиганство.

В хода на проведеното разследване са събрани достатъчно доказателства за извършените непристойни действия на 48-годишният шофьор, грубо нарушил обществения ред и сигурността на множество хора, а именно: причинени имуществени щети по управлявания от него автомобил, собственост на мъж от Ботевград; унищожен външен интериор на заведение; повредена пейка за отдих и мраморен цветарник.

След доклад на материалите по случая в районната прокуратура мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 325, ал.4 от НК и му е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Спрямо водача предстои вземане на отношение по ЗДвП и отнемане на свидетелството му за управление на МПС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK