Заловиха муле на телефонни измамници в Сливен

Снимка: Infomreja.bg

Той е хванат в момент на взимане на пари

Участник в телефонни измами е задържан при спецоперация на ГДНП, ОДМВР-Сливен и Плевен.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на РП-Сливен и РП-Никопол.

В хода на проведена на 18 октомври операция на място е задържан 50-годишен жител на с. Боров дол, обл. Сливен, участник в схема за телефонна измама. Действията са осъществени от служители от ГД „Национална полиция“, ОДМВР-Сливен и ОДМВР-Плевен.

В резултат на професионалните полицейски действия  той е заловен в Сливен в момент на вземане на парите от извършена същия ден измама за сумата от около 7700 лева спрямо възрастна жена от с. Гавраилово, обл. Сливен. 

Според събраните първоначални данни мъжът е изпълнявал ролята на куриер/ муле в престъпната схема.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Сливен. При проведените действия по разследването са намерени и иззети мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи, свързани с престъпната дейност на мъжа.

Установена е съпричастност на задържания към още три измами, извършени в периода 23 септември - 14 октомври т.г. на територията на Плевенска и Благоевградска области на обща стойност над 50 000 лева.

50-годишният е привлечен като обвиняем по досъдебното производство на ОДМВР-Сливен, и е задържан за срок до 72 часа, като днес предстои да бъде поискано от съда да му бъде наложена постоянна мярка за „Задържане под стража“.

Работата по случая продължава под надзора на РП-Сливен и РП-Никопол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK