След протеста: Спират електронните търгове за продажба на дървесина

Снимка: Infomreja.bg

Югозападното държавно предприятие спира временно електронните търгове за продажба на дървесина с цел усъвършенстване на онлайн платформата.

Това стана ясно на работна среща с на ръководството на предприятието с представители на Сдружение „Югозапад” след проведения мирен протест с основно искане за отмяна на електронните търгове и промяна в нармативната уредба.

Към 1 март т.г. след проведени тръжни сесии по електронен път са сключени договори за 20% от цялото количество предоставена дървесина, каза директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, както писа ИНФОМРЕЖА.

Той представи писмо на други фирми от бранша, които изразяват подкрепа на електронните процедури за продажба на дървесина. 

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с подготвяните в момента промени в нормативната уредба за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии – държавна и общинска собственост, и за ползването на дървесина и недървесни горски продукти.

В заключение беше постигнато споразумение за провеждане на редовни срещи за своевременно решаване на възникналите проблеми.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK