Управителят на ВиК-Смолян, Мариян Николов: Честит Световен ден на водата!

Водата е ключ към нашето здраве и благоденствие!

Уважаеми колеги, честит професионален празник!

Всяка година на 22-ри март ние отбелязваме Световния ден на водата. Този празник получи много голяма популярност още от началото на 1992 г. и стартира от Рио Де Жанейро, Бразилия, когато за първи път се проведе Конференция за околната среда и развитието на UNCED.

Целта на този форум е да се привлече вниманието на обществото върху екологията и качеството на този природен ресурс, без който животът би бил невъзможен. Това се доказва и днес в условията на световната пандемия.

От качеството на водата зависи здравето на всички нас, здравето на цялото човечество, както и на природните екосистеми, с които ние хората сме неразривно свързани и зависими.

Човешката дейност е отговорна за най-големите замърсявания на водата в цялата световна история, та и досега. В резултат на подобни безотговорни дейности водата намалява, а качеството й е опасно за здравето ни.

Водата е ключ към нашето здраве и благоденствие. Нека бъде максимално отговорен всеки един от нас и да се замисли за нейното жизненоважно значение!

Нека не забравяме думите на Сент Екзюпери, който казва: „Вода, ти не си необходимост, ти самата си живот.”

По този повод се обръщам към всички, които полагат всекидневни грижи за този жизненоважен процес, както и към моите колеги, за да им пожелая здраве, дълголетие и още по-голяма отговорност в тяхната работа!

 

Инж. Мариян Николов

Управител на ВиК ЕООД - Смолян

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK