След петгодишно прекъсване се възражда „Дамско рали” в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

След петгодишно прекъсване Община Благоевград и Автомобилен спортен клуб „Диамо” възраждат традиционното състезание „Дамско рали”, посветено на дамите в най-женския месец от годината – март.

Автомобилното шоу ще се проведе на 18. март на площад „Македония” от 10,00 часа. Този път то ще премине под мотото „Дамско рали на високи токчета”. Високите токчета, разбира се, не са задължителни. Задължителни обаче са шофьорска книжка и технически изправен автомобил за всички жени, които пожелаят да демонстрират майсторско управление.

Записването е до 14. март на телефон 0899 50 60 65. Участие могат да вземат всички дами, които обичат да шофират, без възрастови ограничания. Очаква се за автомобилната надпревара да пристигнат участници от цялата страна, както и от съседните държави Гърция и Македония.

Община Благоевград и Автомобилен спортен клуб „Диамо” са подготвили купи, грамоти и много награди за победителите. Не се изисква такса за участие.

„Дамско рали на високи токчета” ще разчупи стереотипите и ще докаже, че дамите зад волана са също толкова добри шофьори, колкото и мъжете.

Състезателните екипажи ще се състоят от пилот и навигатор. Те ще бъдат разделени в два класа според кубатуратата на двигателя на автомобилите. Екипажите ще демонстрират майсторско управление в три етапа по приложени схеми. 

Възроденото автомобилно шоу обещава атрактивни демонстрации и добро настроение. Дамското рали е подкрепено и от Българската федерация по автомобилен спорт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za
loading...