Заповядайте в Национален пещерен дом - с. Карлуково!

Там, където реката и небето се сливат...

Там, където цветовете на изгревите и залезите са по-ярки от мечтите...

Там, където Господ гледа...

НАЦИОНАЛЕН ПЕЩЕРЕН ДОМ - С. КАРЛУКОВО

Извисен над река Искър хотел-ресторант, впечатляващ с уникална гледка в живописна карстова местност, уютен, чист, превъзходен!

За него легенди се носят и песни се пеят, в близост до множество неповторими живописни пещери, скални църкви и манастири. 

Ако искате да се срещнете с очите на Господа, тук е мястото!

Ако искате да се извисите и да погледнете от небето неповторимата уникална гледка - тук е мястото!

Тук сватби се правят и холивудски филми се снимат!

За пещерняци и за юнаци той е посещаван от различни хора на различни възрасти.

На токчета или с маратонки спринт към ПЕЩЕРЕН ДОМ - с. Карлуково!

Телефони за връзка: 0879202024, 0877550994, 0877550029.

Е-mail: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/nacionalen.peshterendom

Националният пещерен дом “Петър Трантеев” е изграден през 1981 г. върху варовикова скала в местността Калето на 12 км от Луковит и на 2 км от ж.п. гара Карлуково на ж.п. линията София-Мездра-Варна в Искърския пролом.

Построен за нуждите на научно-проучвателните дейности по спелеология в богатото на пещери, пропасти и понори Карлуковско карстово плато, по-късно той се развива като база за масов туризъм. Разположението и позицията на хижата оставя обитателите с впечатлението, че се намират сред облаците. Изцяло обновен през 2012 г.

Пещерният дом е готов да посрещне всеки, който реши за миг да се откъсне от ежедневието и се пренесе в един друг свят...там при "Очите на Господ".  Пътечка, започваща от Пещерния дом, води до големия вход на пещерата.

Сградата на Пещерния дом е уникална със своето разположение – построена е в цепка на скалата, а формата й, гледана отгоре, наподобява прилеп. За част от стените е използвана естествената скала. От Пещерния дом се открива гледка към долината на река Искър, както и към пещера Проходна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK