След новината за Вигенин: Протестни декларации заваляха към Миков

Михаил Миков © снимка: Sofia Photo Agency

Повече от 12 протестни деклараци са изпратени само днес, в деня на заседанието на Националния съвет на БСП, на което червените лидери определиха водачите на листите по области.

Протестират масово общински и местни структури от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, както и структурите на партията от Струмското и Местенското корито.

Декларациите буквално задръстват факсовете на партийната централа, те са адресирани до лидера на БСП Михаил Миков и са срещу определения водач на пиринската листа Кристиан Вигенин.

Призивът на социалистите от региона гласи: "Вън парашутистите от листите на БСП". 

След новината за водачеството на Виенин в червените редици в Благоевградска област назряха настроения за бунт.

"Както не искаме "детето на партията" Янаки Стоилов в нашата листа, така не искаме и Кристиан Вигенин. В областта имаме достатъчно достойни личности и не искаме повече да ставаме мост за осигуряване на депутатски места на външни хора. Ако са решили умишлено с този ход да пренасочат гласовете на БСП към АБВ и ГЕРБ, нека ни го кажат открито", коментират активисти от структурите в Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово.

Въпреки че в крайна сметка днешното заседание на Националния съвет на БСП не излъчи водач за Благоевградски многомандатен избирателен район, социалистите в Гоцеделчевско предприемат масова агитация за преференциално гласуване на 5-и октомври, с което да се накажат нежеланите от електората политици.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK