Край Абланица започва изграждането на модерна кравеферма

Снимка: pixabay.com

Инвестиционно намерение за изграждането на модерна кравеферма за отглеждане на 50 млекодайни крави е внесъл в администрацията на община Хаджидимово Еркан Моллов от хаджидимовското село Абланица.

Инвестиционното предложение на Еркан Моллов се предвижда да бъде изградено извън регулационните планове на селото на собствен имот-нива с площ от 2,019 дка, като в имота ще бъде изградена модерна сграда за отглеждане на животните, сеновал за съхранение на сламата, бетоново торохранилище с обем от 50 куб. метра, резервуар за вода, който ще се зарежда от водоснабдителната система на село Абланица съгласно  сключен договор с „ВиК“ ЕООД-Благоевград, а за питейните нужди на работниците във фермата е предвидено да се осигурява бутилирана вода.

Електрозахранването на модерната ферма в Абланица ще се осигурява чрез слънчеви батерии, е записано в инвестиционното намерение на Моллов, което в момента е на етап обществено обсъждане в населеното място.

Посоченият срок за реализиране на строителството, инвеститорът е посочил около 24 месеца. Предимството в Община Хаджидимово за подобни инвестиционни предложения е, че е община, насочила предимно развитието си в селското стопанство и животновъдството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK