Кристиян Бойков: Не съм виновен

Снимка: Личен профил

Не съм виновен, няма да коментирам повече нищо, чакам да мине делото. Това заяви Кристиян Бойков, цитиран от "Нова".

Той обеща да даде изявление, когато всичко приключи. Възпротиви се обаче на "абсурда, в който е въвлечен и всички глупости, които се изписаха, че съм бил много богат, след като пуша цигари от 5 лева и се возя с градския транспорт". 

Според него, уликите срещу него не са достатъчно сериозни, но на този етап не може да коментира хода на делото и се надява да се докаже, че е бил набеден. 

Бойков не е замесен в теча на информация от НАП. Категорично съм на мнение, че той е набеден и е перфектната жертва. Това заяви в ефира на bTV Георги Янков, мениджърът на компанията по киберсигурност, в която работи обвиняемият. 

Припомняме, че той беше задържан за кибератаката срещу информационната система на НАП.

Софийската градска прокуратура взе вчера мярка за неотклонение "Подписка"спрямо обвинения в компютърното престъпление 20-годишен младеж.

Мотивите за вземането на най-леката мярка за неотклонение са събиране на допълнителни доказателства по делото, които сочат, че неправомерно копираните данни от сървър на Приходната агенция не са част от критичната инфраструктура. Това е било установено от писмо на НАП до прокуратурата.

Взети са предвид и данните за чистото съдебно минало на обвиняемия, младата му възраст, размерът на наказанието за престъплението (лишаване от свобода до 3 години и глоба до 5000 лева), както и задължителното прилагане на института на освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание./ news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK