След дъжда: Загинали и пострадали на пътищата в цялата страна

Снимка: Infomreja.bg

14-годишно момиче загина в ПТП

В посока от с. Плодовитово към с. Мирово, общ. Братя Даскалови, се е движило БМВ, управлявано от 29-годишен мъж, неправоспособен водач.

Шофьорът, поради движение с несъобразена скорост, изгубил управление над автомобила, който ударил насрещно движещ се автомобил "Фолксваген", управляван от 43-годишна жена. В следствие на удара, фолксвагенът излязъл от пътното платно и спрял в крайпътна канавка, а движещия се зад него камион "Мерцедес", управляван от 61-годишен мъж, за да избегне удар с движещия се срещу него автомобил „БМВ“, завил, напуснал пътното платно и се преобърнал в канавка.

В следствие на настъпилото ПТП, водачът на БМВ-то е получил комоцио и счупени шийни прешлени, а пътували в същия автомобил пътници са получили различни наранявания: 65-годишна жена е получила комоцио и счупен нос, 15-годишно момче е получило комоцио. Настанени са за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Пътувало в БМВ-то 14-годишно момиче е откарано в УМБАЛ - Стара Загора, където е починало. 

Тримата водачи са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни. При извършената проверка е установено, че на БМВ-то са поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. 

В РУ - Чирпан е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1 от НК.        

В землището на общ. Стара Загора, в посока към с. Старозагорски минерални бани, се е движил фиат, управляван от 43-годишен мъж. На ляв завой същият навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в камион "МАН", управляван от 44-годишен мъж. 

В резултат на удара водачът на лекия автомобил е получил фрактура на лявата ключица и натъртвания на тялото. Обслужен е амбулаторно в УМБАЛ - Стара Загора, и е освободен, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

ПТП е станало и на около 2 км от с. Дропла в посока с. Змеево, общ. Балчик. На място е установено, че лек автомобил „Хонда“, управляван от 45-годишна жена от Добрич, навлиза в лявата лента за движение и се блъска челно с идващия насреща лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 58-годишен мъж от Генерал Тошево. Той имал спътник на предна дясна седалка - съпругата му на 51 г.

Вследствие на удара, фолксвагенът напуска пътното платно в дясно по посоката си на движение и се блъска в крайпътно дърво. водачът е починал на място, а съпругата му е с установена травма на гръден кош и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. Водачът на другия автомобил е настанена в хирургично отделение при МБАЛ - Добрич, с травма на гръден кош, без опасност за живота. Взета кръвна проба. Трупът е изпратен в катедра „Съдебна медицина“ за аутопсия. Образувано досъдебно производство.

През изтеклото денонощие на територията на ОД МВР-Ловеч са регистрирани общо 9 пътно-транспортни произшествия, от които 6 леки и 3 тежки, с 5-има пострадали.

Около 12.20 ч. 76-годишен водач на лек автомобил при движение с несъобразена с атмосферните условия скорост, е загубил контрол над превозното средство и на десен завой е напуснал пътното платно. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, прегледан е в болнично заведение и е освободен.

Край село Българене,  71-годишен мъж от София при управление на лек автомобил на мокра пътна настилка е загубил контрол върху управлението, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил в товарен автомобил движещ се там.  При инцидента леко е пострадала 56-годишна пътничка от лекия автомобил. Водачите са тествани за алкохол, като и двете проби са отрицателни. На водачът на лекия автомобил е съставен акт за административно нарушение на ЗДВП.

Отново вчера около 16.0 0ч. на пътя от с. Дебнево към с. Орешак, 50-годишна жена от Троян при управление на лек автомобил е загубила контрол над превозното средство и на дясна крива е напуснала пътното платно, след което автомобилът се е преобърнал в коритото на река Видима. При инцидента са пострадали водачката и 55-годишен пътник. Двамата са прегледани в болница, като жената е с фрактура на раменна кост, а пътникът е с шийна травма, като същите са без опасност за живота и са освободени за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачката е отрицателна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK