След две успешни години, президентът на АУБ се завръща към преподаването

Снимка: Infomreja.bg

В съобщение към общността на Американския университет в България от днес, президентът на АУБ д-р Стивън Съливан обяви, че се завръща към преподавателската дейност.

Д-р Съливан пое ръководството на университета в предизвикателен период и успя да го изведе към устойчив успех. Под ръководството на д-р Съливан, университетът прие най-големия си випуск първокурсници за последните 7 години, като ръста при българските студенти достигна 56% спрямо година по-рано. Екипът на президента повиши и престижа на АУБ.

Според изданието на Рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година АУБ заема първо място в 4 от общо 5 направления, по които е оценяван. Университетът е официално най-доброто висше учебно заведение по бизнес администрация, икономика, политически науки, журналистика и масови комуникации, а в категорията на компютърните науки заема второ място сред оценени общо 51 университета. В началото на академичната 2018/2019 година АУБ откри нова специалност – „Психология“ с оглед на засиления интерес към нея. В допълнение, университетът добави още една магистърска програма към портфолиото си, която предлага съвместно със SDA Bocconi.

Д-р Съливан казва още: „Изключително съм благодарен на нашите отдадени студенти, възпитаници, преподаватели и администрация, които допринесоха за забележителните ни постижения през последните две години. АУБ е истинската ми любов в професионален аспект. Вече повече от 20 години съм тук и съм служил в полза на общността в различни позиции в зависимост от нуждите на университета: преподавател, декан, заместник-ректор и президент. За мен е привилегия да мога да допринасям за благото на университета независимо от позициите, които заемам. Сигурен съм, че следващият президент на университета ще продължи нашите успехи.

След тези две продуктивни години, чувствам, че работата ми е завършена и мога да се отдам на преподавателската си дейност. Да предавам знанията си на младите хора винаги е било моята страст и вдъхновение -  да мога да разговарям със студентите ежедневно за мен е безценно и това беше причината да дойда в България преди толкова години.“

Настоятелството на АУБ ще обсъди следващите стъпки по време на срещата си през м. май в Благоевград. Д-р Съливан заяви, че ще продължи да служи на общността на АУБ и както досега остава пламенен поддръжник на университета.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK