Над 500 участници ще се включат в Спортната олимпиада на АУБ

Снимка: Infomreja.bg, архив

Едно от златните момичета на България – Ренета Камберова – ще раздаде медалите

Единствената в България студентска олимпиада „АУБ Олимпикс“ ще бъде открита за четиринадесета поредна година в Американския университет в България (АУБ). Тържествената церемония по откриването и запалването на олимпийския огън ще се състои на 18 април.

Три дни по-късно, на 21 април, на бейзболното игрище “Портър Фийлд” в Благоевград ще се проведе „АУБ Олимпикс“. Мащабното спортно събитие се състои от шестнадесет различни дисциплини, сред които ще бъдат както плуване, лека атлетика, баскетбол, футбол и волейбол, така и теглене на въже и състезание за бързина и пъргавост, уникални по рода си за олимпиадата на АУБ.

В състезанията ще се включат над 500 студенти и преподаватели от университета, както и жители на Благоевград. Тази година медалите ще раздаде едно от златните момичета на България - Ренета Камберова.

От създаването на олимпиадата до днес специални гости на събитието са били капитанът на националния ни отбор по волейбол Владо Николов и тогавашният треньор Камило Плачи, бившият волейболист Любо Ганев, лекоатлетката Ивет Лалова, световните и европейски шампиони по борба Армен Назарян и Иво Ангелов, олимпийските медалистки Евгения Раданова и Румяна Нейкова, сноубордистът Радослав Янков, шампионът по плуване Петър Стойчев и много други, допринесли за развитието на спорта в България.

“Ние организираме събитие, каквото досега не е имало в нито един български университет. Освен популяризирането на спорта, всяка година „АУБ Олимпикс“ подкрепя различна благотворителната инициатива. До момента събраните средства са подпомагали домове за деца, лишени от родителски грижи, български параолимпийски състезатели и деца в тежко здравословно състояние”, споделят организаторите на „АУБ Олимпикс“.

“Както всяка година, сме подготвили не само множество награди за победителите, но и прекрасна атмосфера, включваща музика, напитки и здравословни храни за зрителите”, допълват от спортния клуб.

За осъществяването на инициативата, целяща да мотивира младите да водят по-здравословен начин на живот, работят 37 ентусиазирани студенти от университета. Освен със средства на АУБ, събитието е любезно подкрепено финансово и материално от множество български компании.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK