Над 400 души са били ангажирани с отводняването на Пловдив

Снимка: Infomreja.bg

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов се запозна на място със създадената организация и предприетите действия от кризисния щаб в Пловдив.

В рамките на проведеното заседание на щаба той изрази задоволство, че въпреки възникналата изключително тежка ситуация през нощта, не са допуснати инциденти с пострадали хора, материални щети са ограничени в рамките на очакваните при такъв вид бедствия, а днес хората могат нормално да отидат на работа.

По думите му когато има организация и институциите действат превантивно и заедно, се справяме, въпреки тежката метеорологична обстановка. Той подчерта, че обществото очаква от нас бърза реакция, добра комуникация и обща воля.

Вътрешният министър отбеляза, че независимо от нормализирането на обстановката, бдителността за евентуални следващи валежи не трябва да намалява. 

Над 400 души са били ангажирани на терен през цялата нощ - 150 служители на МВР, допълнително дислоцирани сили от Кърджали и София, около 250 общински служители и доброволци. 

Към момента обстановката в града е нормализирана, движението навсякъде е възстановено, няма критични участъци. 

След анализ на обстановката във връзка с обилните валежи и в други области в страната, от 20 ч. снощи в сградата на ОДМВР – Пловдив, бе свикан извънреден кризисен щаб под ръководството на директора ст. комисар Атанас Илков. В него участваха началникът на отдел “Охранителна полиция” комисар Венелин Младенов, началникът на сектор “Пътна полиция” гл. инспектор Димитър Димитров, зам.-кметът по транспорта и обществения ред Златин Велев, кметовете на райони “Централен” и “Тракия” Георги Стаменов и Костадин Димитров, началникът на отдел “Обществен ред и управление при кризи” в Община Пловдив Емил Вълков, директорите на общински предприятия “Чистота” и “Градини и Паркове” Иван Стоянов и Стоян Алексиев, Димитър Георгиев от Областна администрация, управителят на ВиК Спартак Николов.

След оперативната среща в Пловдив, министър Младен Маринов се отправи към Казанлък и Велико Търново. На място той ще се запознае със създадената организация и предприетите действия от екипите на пожарна и полиция и ще направи оглед на щетите, нанесени от обилните валежи в двата региона.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK