Близо 30 см сняг в Рибново, четири села в Гърменско без ток, отводняват къщи в Огняново и Хвостяне

В Рибново снежната покривка достигна 30 см, снимки: Община Гърмен

Бедственото положение в община Гърмен продължава. Обилните валежи от дъжд и сняг, които се изливат от ранния следобед днес, непрекъснато усложняват обстановката.

В по-високите части снежната покривка е значителна. В Рибново е достигнала близо 30 сантиметра. Кметове, снегопочистваща техника, пожарни екипи и служители на електроразпределителното дружество са на крак. В борбата със стихията се включват и много местни хора. 

Заради повреда в далекопровода няколко села останаха без ток. Без електричество са Осиково, Рибново, Скребатно и част от Огняново.

"Екипите на ЧЕЗ, които сигнализирах за проблема, са на място и работят по отстраняване на аварията. Снегът е много тежък и къса жиците, което създава допълнителни затруднения. Някои от тях са надвиснали до самия път. Има и много прекършени дървета", коментира пред ИНФОМРЕЖА кметът на община Гърмен, Минка Капитанова.

Заради обилните валежи има прелели дерета и наводнени райони. Служители на пожарната са реагирали на сигнали за десетки наводнени къщи в селата Хвостяне и Огняново.

Тежкият и мокър сняг затруднява и работата на почистващите машини, които трудно изхвърлят натрупаната снежна маса встрани от пътя.

"В ниските части наводнения - във високите - обилен сняг и прекъснато електричество. За съжаление валежите продължават и в момента", обобщи усложнената зимна обстановка в Гърменско Минка Капитанова, която се надява екипите да отстранят максимално бързо повредата в далекопровода и ситуацията в общината да се нормализира.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK