Американският университет приветства през 2018/ 2019 над 290 студенти от 29 държави

Снимка: АУБ

Тази година Американският университет в България приветства над 290 студенти от 29 държави, като отбелязва ръст от 30% в сравнение с предходната година.

Седмицата на ориентация започва на 28 август 2018 г., а президентът на АУБ д-р Стивън Съливан ще приветства студентите и техните родители на прием в кампус „Скаптопара“ от 18 ч. във вторник.

Близо 100% от новоприетите студенти са получили стипендии или финансова подкрепа от университета, като пълните стипендианти тази година са 30 на брой. Това е отражение на високите академични резултати, които са постигнали младите хора, тъй като този фактор, заедно сматериалното състояние на семейството, оказват най-сериозно влияние при определянето на финансовата подкрепа.

Измежду изявените студенти изпъкват млади хора с доказан талант в различни области. Сред българските студенти има девойка в Топ 10 по успех на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за 2016 г.; многократни призьори в конкурси по музика и литература; открояват се младежи с награди от конкурси по ораторско майсторство. Сред чуждестранните има медалисти от олимпиади по литература; двукратни шампиони по баскетбол; доброволец от Корпуса на мира, и др.

По време на Седмицата на ориентация (28 август – 4 септември 2018 г.) новоприетите студенти получават шанс да се опознаят, като университетът е подготвил за тях динамична програма от събития: спортна вечер, караоке, доброволческа дейност, вечер на талантите, информационна сесия на Кариерния център и др.

От над 290-те студенти, които пристигат в началото на седмицата и ще започнат своето обучение в АУБ, 39 са по програми за обмен. „Запознанството“ им включва и представяне на административните офиси на университета, библиотеката „Паница”, спортните съоръжения и компютърните зали. На свой ред колеги от по-горните курсове ще покажат на „зайците“ най-интересните места в Благоевград. По всичко личи, че Седмицата на ориентация в АУБ ще устрои среща на интересни и надарени личности за общия им път в знанието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK