Полиция, жандармерия и прокуратура с поредица акции в станата

Снимки: МВР

Видин, Сливен, Шумен, Добрич са само част от населените места

Поредица полицейски акции в цялата страна, арести и предадени на прокуратурата.

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се провежда в село Стоян Михайловски. Служители на охранителна и криминална полиция извършват проверки в селото. Екипи на „Пътна полиция“ проверяват всички автомобили, които влизат и излизат от населеното място. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Акцията се провежда под ръководството на Окръжна прокуратура-Шумен.

Близо 170 спортни артикули на световни марки са иззети за нерегламентирана търговия. При операция на икономическа полиция в Сливен са извършени проверки в търговски обекти, сергии и други места за продажба в град Сливен за разпространение на стоки с търговски марки, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. От обект на ул.“Булаир“  са иззети 169 спортни артикули на марките "Levis", "Nike", "Adidas", "Tommy Hilfiger", "Gucci", "Calvin Klein", "Boss", "Fila", "Puma", "Armani". По случая е образувано досъдебно производство. 

Видински криминалисти иззеха канабис, нелегален тютюн и артефакти.

При спецоперация, проведена под надзора на прокуратурата,  на територията на гр. Димово е задържан местен жител, образувани са две досъдебни производства.

В хода на проведената вчера специализирана операция полицаи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин и колегите им от РУ-Видин предприели действия на територията на Димово. 

В условията на неотложност криминалисти извършили личен обиск на 35-годишен местен жител. У него открили 6 грама зелена суха маса и цигара с 0.5 грама трева. При полевия наркотест листната маса реагирала на канабис. Последвали претърсвания на два адреса, свързани с  мъжа – в Димово и в местността „Барата“, в землището на градчето. Във фургон, в земеделския имот,  разследващите намерели и иззели 70 грама зелена суха тревиста маса, която при полевия наркотест също индикирала на канабис. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващия екип продължава, в областната дирекция е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Малко по-късно, в условията на неотложност, криминалисти извършили претърсване в частен имот, обитаван от 48-годишен жител на Димово. Там, открили и иззели кашон с 2 кг нарязан тютюн без бандерол, електрическа машинка за пълнене на цигари, металотърсач и множество предмети с белези на артефакти – 31 монети и пет пръстена, части от накити, две монети и пръстен от жълт метал. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство по чл.278, ал.1 от Наказателния кодекс.

Още 0.780 кг нарязан тютюн без бандерол иззели полицаи от дома на друг жител на гр. Димово. По случая в РУ-Белоградчик е заведена преписка с оглед проверка за наличие на достатъчни данни за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.

Трима задържани и четири бързи производства при операция на полиция, жандармерия и прокуратура в Сливенско.

212 превозни средства, 349 лица и криминален контингент са проверени в хода на операция по противодействие на битовата престъпност в котленското село Градец. Акцията е осъществена на 18 февруари под надзора на Окръжна прокуратура –Сливен от служители на РУ-Котел, участък „Градец”, Пътна полиция –Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас.  

В хода на операцията са разкрити две престъпления-кражби на битова техника от части домове в село Градец. Извършителите – мъж на 37 години и 17-годишно момче от същото село, са отведени  в РУ-Котел и задържани за 24 часа. 

Установени са два случая на незаконна търговия с тютюневи изделия. По време на операцията по линия „Акцизи” са извършени проверки в търговски обекти и части имоти в селото. От два адреса са иззети  близо 3 кг. тютюн и 785 къса цигари без бандерол. По случаите са започнати  бързи производства. 

Извършени са проверки на 212 автомобили, микробуси и превозни средства с животинска тяга. Проверени са 349 лица, от които 96 са криминално проявени. В резултат на ежедневната работа на прокуратура и полиция по противодействие на битовата престъпност в района на село Градец за една седмица е наложена постоянна мяра за задържане на двама криминално проявени за извършване  на грабеж и изнудване.  

По време на операцията са констатирани 73 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. Съставени са 26 акта и 47 глоби с фиш. 

За по-малко от час криминалисти на РУ-Сливен задържаха извършител на грабеж.

В 1 часа тази нощ е получен сигнал за нападнати и заплашени с нож две 19-годишни момчета. Пред органите на реда те са обяснили, че около 23,20 часа на 18 февруари, на ул. „Асеновска” в град Сливен, докато са се прибирал към дома, непознат мъж ги е заплашил с нож. Отнел им е сумата от 40 лева, след което  е избягал в неизвестна посока. В резултат на предприетите незабавни действия 40 минути след получаване на сигнала извършителят е задържан. Той  криминално проявеният и осъждан А.С. на 30 години от град Сливен. Първоначално извършителят е задържан за 24 часа. 

За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен.    

Масирана специализирана полицейска операция под ръководството на  Окръжната прокуратура в Добрич се провежда в момента на територията на община Балчик. Тя е по линия на противодействието на битовата престъпност след разпореждането на главния прокурор, както и за установяването на лица, срещу които се водят по повече от две досъдебни производства.

Рано тази сутрин са били изградени четири контролно-пропускателни пункта от полицейски екипи на ОД на МВР в Добрич на входовете и изходите на кварталите „Левски“ и „Балик“ в Балчик.

Специализираната полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич ще продължи до късно тази нощ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK