След 8 години пускат отново закрития плувен басейн в Дупница

инж. Методи Чимев, снимка: Община Дупница
12 846,84 лева ще струва пускането отново в експлоатация на басейна в Основно училище "Климент Охридски" в Дупница. Това показва количествено-стойностната сметка, изготвена от експерти. Месечната поддръжка само за химикали и филтрация за 330 куб. метра вода е изчислена на 715.14 лева без ДДС.
 
Преди две седмици кметът Методи Чимев разпореди да се започнат необходимите действия, за да бъде възстановен закритият басейн и пуснат в експлоатация. Водното съоръжение не е работило от 8 години и градът няма нито един закрит плувен басейн.
 
"В тази сума е включен и специален робот, който да почиства стените и дъното на басейна. Следващата седмица от строителния отдел трябва да ми предоставят количествено-стойностна сметка и за разходите, които трябва да бъдат направени за ремонт на съблекалните, душовете и другите помещения, след което да можем да направим обобщен разчет", обясни инж.Чимев.
 
Предвижда се водното съоръжение и училището да се газифицират, като общата необходима сума за това е в размер на 44 500 лева. В началото на февруари Община Дупница входира необходимите документи в Министерство на енергетиката за финансиране по т.нар. Норвежка програма за училища и детски градини в Дупница, както и за МБАЛ "Св.Иван Рилски". 
 
инж. Методи Чимев, снимка: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK