След 72 часа обстановката на ГКПП „Кулата“ се нормализира

Снимка: Infomreja.bg

Колоната от камиони остава

След 72 часа обстановката на ГКПП „Кулата“ е спокойна.

Колоната от леки автомобили е стопена, но опашката от тежкотоварни остава. Същото се отнася и за ГКПП „Илинден“, където шофьори сигнализират, че опашката е над 5 км.

На границата с Румъния:

От  17.06.2020 г., румънските гранични власти възстановиха пропускането на леки и товарни автомобили през румънския пункт Негру вода, съпределен на ГКПП Кардам. На ГКПП Русе Дунав мост товарният трафик е изключително интензивен на изход от България.  От 15.06.2020 г. отпадна задължителната карантина за български граждани, влизащи в Румъния. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Кайнарджа и Крушари. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместните ГКПП Русе – Гюргево и ГКПП Видин - Калафат. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия:

На ГКПП Калотина, ГКПП Връшка чука, ГКПП Брегово, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Олтоманци трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси. .

На границата с Република Северна Македония:

На ГКПП Гюешево, ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановява  се преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП Златарево и ГКПП Станке Лисичково. Чуждите граждани, желаещи да посетят Република Северна Македония, трябва да представят на влизане в страната негативен PCR тест с валидност до 72 ч. и подлежат на задължителна 14-дневна самоизолация. Те  могат да преминат без карантина през територията на Р Северна Македония за 5 часа, като на границата се попълва декларация за транзит, която на изход се предава на граничните власти.

На границата с Република Турция:

Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. Трафикът на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово е нормален.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK