Официално: Каплата е задържан! Заплашил Д.Н. с убийство

Снимка: Infomreja.bg

Поводът - коментар в социалните мрежи във връзка с изчезването на Янек

Районната прокуратура – Дупница, е привлякла към наказателна отговорност обвиняемия Васил Капланов - Каплата за отправена закана с убийство.

Деянието е квалифицирано по чл. 144, ал.3, вр. ал. 1 от НК, съобщиха от Прокуратурата.

Обвиняемият отправил закана с убийство към Д.Н. по повод направен от пострадалия коментар в социалните мрежи, във връзка с изчезването на Янек Миланов.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 01.09.2020 г. Капланов е задържан за срок до 72 часа, с цел осигуряване явяването му пред съда за предстоящото разглеждане на искането на държавното обвинение за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Водят се действия по разследването по образуваното досъдебно производство.

До този момент Каплата беше с наложена мярка за неотклонение „домашен арест“, но по друг досъдебно производство за държане на голямо количество боеприпаси. Малко по-късно стана ясно че прокуратурата в Дупница ще обжалва наложената мярка като ще поиска той да влезе за постоянно в ареста.

Името за Капланов за първи път се свързва официално с Янек, досега разследващите органи изразяваха само предположения за връзката между обвиняемия и изчезналия. Задържането му за боеприпаси също не бе свързано официално с Янек.

Името на Капланов обаче се свързва и с изчезването на Янек Миланов от Дупница, който се качва в джипа му на 31-и юли. От тогава няма никаква следа от Янек въпреки претърсвана огромна площ в района на Сапарева баня, Дупница и Крайници.

 

КОМЕНТАРИ

Ванчо15:59 - 02.09.2020
Само със секс ще го пречупите, с нищо друго запомнете. Сам ще се самоубие и то веднага.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK