Доброволец – парапланерист се включи в издирването на Янек

Снимки: Петьо Кюркчийски

Заснеха множество водоеми и изоставени постройки

Парапланеристът Петьо Кюркчийски се включи доброволно в издирването на 43-годишния Янек Миланов от Дупница. Ентусиастът предложи помощта си на полицията и още във вторник рано сутринта Петьо полетя над полетата на селата Крайници, Червен брег, Овчарци, Самораново и Ресилово.

От въздуха са направени множество  детайлни снимки и ведеа на огромни терени. „Летяхме около 1.5 часа. Бяха набелязани и заснети няколко фургона, водоема и горски пътища. Аз само пилотирах. Служител от РУП – Дупница, направи огледа и заснемането“, коментира Кюркчийски.

Само преди ден той предложи помощ на полицията на доброволни начела, тъй като стана ясно, че село Яребковица е един от евентуалните обекти, където може да е скрит Янек.

Теренът обаче е трудно достъпен и там освен пеш или с коне няма как да се качат полицейските служители. Селото пък беше посочено от дупничани като едно от любимите места за лов на Васил Капланов – Каплата, който последен вижда Янек Миланов в нощта на 31-и юли. От тогава следите на Янек се губят.

Всеки момент в Дупница се очаква да пристигне и главният прокурор Иван Гешев. Очаквайте подробности!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK