Шестима, обявени за общодържавно издирване, са задържани при акция

Снимка: Infomreja.bg

Арестите са се случили при полицейска операция в Търговище

Шест лица, обявени за общодържавно издирване като обвиняеми и свидетели по различни дела, са били установени по време на специализирана полицейска операция в Търговище. Образувани са били три бързи производства - за извършена кражба в търговищко село, за управление на МПС с концентрация над 1,2 промила алкохол и след  отнето свидетелство за правоуправление. 

Това стана ясно по време на брифинг на окръжния прокурор Диляна Стоянова, говорителя на Окръжната прокуратура в Търговище Васил Ангелов, районния прокурор Любен Владимиров и директора на ОД на МВР в Търговище старши комисар Николай Ненков. Обявено бе, че при масираните действия в рамките на продължилата три дни операция под ръководството на прокуратурата е била разкрита кражба от предприятие в град Антоново.

Противодействието и ограничаването на битовата престъпност се води и ще се води всекидневно, заяви окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова. Всекидневните усилия дават резултати и тази специализирана операция няма да бъде еднократна проява.

Засилено присъствие в малките, отдалечените и обезлюдяващи населени места обеща директорът на ОД на МВР в Търговище старши комисар Ненков. Съдействие в тази насока ще бъде получено от зоналното жандармерийско поделение във Варна.

В специализираната полицейска операция са участвали също и представители на НАП, РЗИ, Инспекцията по труда. Извършени са били проверки в заведения, игрални зали, пунктове за вторични суровини, автоморги и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK