След 40-годишно прекъсване отново сватба в Горановци

снимка: личен архив

След 40-годишно прекъсване в кюстендилското село Горановци в неделния ден отново имаше сватба. Румен Митев и Камелия Стоименова сключиха граждански брак в присъствието на своите кумове, роднини, местни жители, приятели и близки. Бракосъчението бе извършено в библиотеката на читалище „Христо Ботев” от кметския наместник на селото Милен Порожанов, който в качеството си на длъжностно лице обяви брака за сключен и законен. Присъстваха около 40 души, които бяха дошли да поздравят младото семейство и да се порадват на щастливото събитие, което близо половин век не се е случвало в пограничното село Горановци. „Много се радваме за младите и сме съпричастни на случващото се щастливо събитие, тъй като в селото повечето са възрастни хора и тук често има тъжни поводи да се събираме, каквито са погребенията, отколкото весели, като тази сватба например”, споделиха местни жители.

Кумове на младото семейство Митеви бяха Никола Митков и Любка Любенова, която след като хвърли късметите, улови и булченския букет. Сватбата бе организирана и финансирана от кметството на Горановци и читалищното настоятелство. Веселата част от щастливото събитие бе в столовата на селото, бяха спазени и всички ритуали по посрещането на младото семейство. Хубавата музика и доброто настроение бяха неизменна част от празника. Да уважат младоженците дойдоха Димитър и Тодорка Стоименови, които от 50 години живеят в Англия и имат четири деца. Димитър е родом от село Богослов и винаги се чувства добре на родна земя.

Младоженецът е местен жител на Горановци, неговата съпруга е кюстендилка, но и двамата са на мнение, че ще живеят в родното село на Румен. Безработни са, а Румен е ангажиран периодично в трудовата заетост по програми.
 

КОМЕНТАРИ

>>>>>20:26 - 22.11.2011
A mejdu drugoto kumata e poslednata bulka v seloto i tova e bilo predi okolo 15godini predi tova e imalo dosta svatbi pika na koito e bil predi dvaisetina taka 4e e dosta presileno tova 50 godini.Ina4e da sa jivi i zdravi!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK