Кметът на Разлог провери температурите в училищата, остана доволен

Снимки: Община Разлог

Програмата за енергийната ефективност в училищата дава добри резултати. Това установи кметът на община Разлог, инж. Красимир Герчев, който с оглед метеорологичните прогнози и застудяването в страната провери днес на място температурите в част от учебните заведения в града.

Констатацията на градоначалника е, че сградите на училищата са добре отоплени и в тях протича нормален учебен процес. Герчев изрази задоволство от показателите и най-вече от резултатите от приложените мерки за енергийна ефективност.

По проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в град Разлог - сгради на образователната инфраструктура” освен топлинно изолиране на външните стени са приложени пакети от енергоспестяващи мерки за подобряване на енергийните характеристики на сградите. Училищната мрежа разполага и с най-ново поколение кондезационни котли.

В СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ е направен и ремонт на системата, която отоплява басейна и планът на ръководството е през месец март той да отвори врати. В Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство продължава работата по прилагане на мерките за енергийна ефективност. Междувременно са доставени нови машини, които улесняват и подобряват учебния процес.

„Цялостното изпълнение на проекта доведе до достигане на по-висок клас на енергопотребление в училищната мрежа. Изключително важно е, че прилагането на мерките за повишаване на енергийната ефективност доведе до намаляване на разходите за енергия в училищата. По-високо ниво на енергийна ефективност пряко допринесе за намаляване на крайното енергийно потребление и косвено за намаляване на емисиите на парникови газове в Разлог", коментира кметът на община Разлог, инж. Красимир Герчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK