Ива Уорън се фокусира изцяло върху женския футбол в България

Снимка: ФК Пирин

Пол Белогур, собственик на ФК „Пирин“, излезе пред обществеността с отворено писмо

Пол Белогур, собственик на ФК „Пирин“, излезе пред обществеността с отворено писмо до представителите на медиите и привържениците на „Пирин“ (Благоевград).

В него се съобщава, че вече бившият президент на клуба Ива Уорън приема ново предизвикателство в спортния живот на България. От тук нататък Уорън ще насочи всичките си усилия за развитието на женския футбол в България. Като председател на Комисията по женски футбол към Българския футболен съюз, тя ще има отговорността да развива успешно българския дамски футбол както в страната, така и на международната сцена. 

За целта Уорън ще използва своята невероятна енергия и отдаденост, както ги използва преди 12 месеца, когато започна спасяването на ФК „Пирин“ и предотврати изчезването му от картата на професионалния футбол. За да развива женския футбол в България, Ива Уорън ще впрегне любовта си към спорта, както и своите умения, благодарение на които създаде най-добрата и най-бързо развиващата се детско-юношеска академия в страната. Академията в родния ѝ Благоевград, пише Белогур.

Футболен клуб Пирин, Emirates Wealth и Emirates Sports се гордеят с факта, че човек като Ива, който промени и модернизира клуба, реконструира Академията и извърши важни инфраструктурни промени в базите на клуба в последните 12 месеца, ще продължи да бъде част от нас. Ива имаше ключова роля за създаването на Пирин Лейдис – първият женски клуб, носещ емблемата на ФК Пирин, се казва още в писмото.

Emirates Sports е собственик и на ТВ правата за излъчването на женското първенство по футбол. Това е нещо, с което ще подкрепим Ива в опитите ѝ да развива женския футбол и нещо, което ще бъде вдъхновение за младите момичета, за да започнат да се занимават с най-популярната игра. Отдадеността на Ива Уорън в работата ѝ в Пирин (Благоевград), съчетана с отдадеността ѝ на ръководител в проекта, свързан с женския футбол е нещо, с което се гордеем. Точно с Ива е свързано нашето желание да направим следващата крачка в развитието на женския футбол и този прекрасен спорт да стигне до всяко момиче или жена в България“, завършва Пол Белогур.

Вчера от клуба оповестиха, че Ива Уорън ще се средоточи върху семейни ангажименти и други дейности.

Оттегли се и техническият директор Греъм Уорън.

Името на новия президент ще бъде обявено в следващите дни. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK