Затвор за сутеньори, търгували с женска плът в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Двама мъже са осъдени след задържане през 2017

Районната прокуратура в Благоевград е постигнала споразумение със защитата на подсъдимите П.М. и К.Г., обвинени за набиране, траспротиране и приемане на отделни жени с цел използване за развратни действия.

През април 2017 г. подсъдимият П.М. набрал и приел в жилища в гр. Кочериново жена с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й. Той мотивирал, убеждавал и оказал психическо въздействие върху нея, за да я склони да се занимава с проституция, чрез обещаване и получаване на облаги. Освен това М. я транспортирал с таксиметрови автомобили до хотелите в гр. Благоевград – „Ринг“, „Рио“ и „Ертанком“, с цел предлагане и предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

В началото на 2019 г., двамата подсъдими, в съучастие, набрали и настанили в жилище в гр. Благоевград две лица от женски пол с цел проституция. Едно от тях било момиче, ненавършило осемнадесетгодишна възраст. На другата пълнолетна бил нанесен побой и отправени заплахи, за да бъде склонена да извършва развратни действия. Късно вечерта на 12.04.2019 г., подсъдимият М. транспортирал отделно лице в гр. Благоевград до хотелска стая в града, с цел да бъдат получени пари от предоставени сексуални услуги.

Подсъдимите П.М. и К.Г. са се признали за виновни. Наложените им наказания са съответно на П.М. – две години „лишаване от свобода“ с „общ“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 30 000 лева и четири години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване на К.Г., който извършил престъпленията при условията на опасен рецидив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK