След 25 години възраждат изложбата “11-11” с авангардни идеи в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив
Национална изложба на съвременното изкуство “11-11”  ще бъде открита на 20 ноември, четвъртък, от 18 часа в Младежки дом - Благоевград. Авангардната експозиция ще бъде разделена на две части – в Общинската художествена галерия и в Младежки дом. 
 
Изложбата има за цел да припомни събитията от преди 25 години. Първата изложба датира oт 11.11.1989 г., ден след 10 ноември, когато тогавашният държавен глава Тодор Живков е свален от власт.
 
Благоевградската публика има традиция в срещата си със съвременното изкуство с изложбите „11-11”, наричани тогава „нетрадиционни” . В тазгодишната експозиция ще вземат участие над 30 художници от София, Благоевград, Русе, Пловдив, Ботевград.
 
За да припомнят събитията от преди 25 години и същевременно да покажат нови творби, от Благоевград ще се включат художниците Васко Иванов, Венци Терзийски, Янко Стоицов, Пламен Бонев, Георги Ковачев и Иван Милушев. Куратор на изложбата е Сашо Стоицов, който е част от екипа художници, организирали първата изложба на 11.11. 1989 г.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK