След 18 години Агостини напуска Гоце Делчев, изнася бизнеса си в Кения

снимки: pierikshoes.com

Италианският обувен бос Пиеро Агостини, който цели 18 години има производствена база и обувен бизнес в Гоце Делчев, напуска не само града, но и България. Намеренията му били да премести производството си в Македония или Кения. Агостини вече е провел преговори в няколко града в двете страни, но все още не е ясно къде точно ще се насочи.

Запознати коментираха, че вече е започнало изнасянето на машините и оборудването от италианската обувна фабрика „Пиерик“ в Гоце Делчев. Причината италианецът да изнесе бизнеса си в страни извън Европейския съюз била тежката финансова и икономическа криза в България, нелоялната конкуренция и неблагоприятните условия за бизнес през последните години, коментираха бизнесмени от града.

От няколко дни новината, че обувният бос напуска Гоце Делчев е тема № 1 в бизнес средите в града. Местни бизнесмени твърдят, че новият собственик на обувната фабрика „Пиерик“ вече е немският предприемач Бертрам Роллман.

До месеци Ролман открива новото хале в шивашката фабрика „Пиринтекс“ в Гоце Делчев, където започва собствено производство на платове, за да затвори цикъла и да намали разходите си за внос.

Намеренията на немския предприемач са още да преустрои обувната фабрика „Пиерик“ в шивашка, за да създаде за хората от Неврокопско още стотици работни места.

В момента в немската шивашка фабрика „Пиринтекс“ работят над 4000 души. Преди месеци от Бюрото по труда в града Бертрам Ролман назначи на работа около 600 безработни по програма на социалното министерство.

 

снимки: pierikshoes.com
снимки: pierikshoes.com

КОМЕНТАРИ

тит15:45 - 05.10.2012
Хубаво е че Ролман ще му изкупи сградите и ще разшири производството, но още по-хубаво щеше да е ако Пиерик си останеше да действа и съществува, а Ролман се разширява.
гошо14:28 - 05.10.2012
Започна като обикновен майстор на обувни машини и хоп инвеститор
KLB23:22 - 04.10.2012
Ами той затова се изнася защото не успя да експлоатира до край само където се самофалира сам
JFK23:08 - 04.10.2012
Инвеститори, които успяват да изнесат бизнеса си за един ден не са баш инвеститори. По скоро експлоататори

FACEBOOK