След 11 години в кома почина бившият зам.-финансов министър Нахит Зия от Гоце Делчев

След 11 години в кома късно вечерта в петък в родната му къща в Гоце Делчев почина бившият заместник-финансов министър Нахит Зия.

Новината за смъртта на Зия, или както го наричаха близките и жителите на града - Найчо, бе посрещната с тъга от обществеността в целия регион. 

Починалият Нахит Зия е на 66 години, 11 от които прекара в кома. 

На 8-и декември 2006 г. Нахит Зия и шефът на финансовото разузнаване Васил Киров трябвало да се върнат със самолет от Румъния, където били на среща с колеги. Заради мъглата обаче машината не могла да излети и се наложило да пътуват с кола. 

Часове по-късно обаче зверски верижен сблъсък край ловешкото село Микре прати Зия в болница в изключително тежко състояние - със счупен череп и тежки вътрешни и външни наранявания. Първо той бе приет в болницата  в Ловеч, но по-късно бе преместен с реанимобил в софийската Правителствена болница.

Нахит Зия веднага бе подложен на операция, която е продължила до сутринта. Въпреки многото консултации и лечевие от най-големите български и чуждестранни светила Зия и след операцията остана в кома до кончината си в петък.

Половината от годините след фаталната катастрофа Зия прекара в болница, а от няколко години той бе поддържан в кома в дома му в Гоце Делчев с надежда, че ще се събуди и състоянието му ще се подобри. 

 

КОМЕНТАРИ

Барчо09:49 - 09.07.2017
Allah rahmeteylesin
Въведете име...09:00 - 09.07.2017
Да почива в мир душата му. Поклон приятелю!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK