След 11 години: Партия "Зелените" се преименува заради "Партия на зелените"

Политическа партия „Зелените" е незаконна, съобщиха от "Партия на зелените". Причината е окончателното решение на Върховния касационен съд, че има регистрирана друга партия със същото име, а именно „Партия на зелените“.

На 2 април 2019 г. (вторник) от 13 ч. в БТА, ръководството на „Партия на зелените“ ще даде пресконференция за оповестяване на съдебните решения за недопустимост на името на ПП „Зелените. В нея ще участва председателят на „Партия на зелените“, Владимир Николов.

Междувременно от "Зелените" обявиха, че след съдебното решение ще поставят ново начало с ново име. На 21 април те ще проведат Национално събрание за промяна на наименованието на партията.

Според тях това решение показва сериозни проблеми, свързани с вписванията на политическите партии. През 2008 г. Софийски градски съд е посочил, че по делото е представено удостоверение за уникалност на името, издадено също от СГС, и е приел, че са налице всички предпоставки за вписване на партията с това име. 11 години по-късно пък забранява да се използва същото това име.

"За съжаление натискът към нас идва буквално в навечерието на предстоящите изборите за Европейски парламент, и то в момент, когато Зелените, като част от обединението “Демократична България”, имаме всички шансове да се превърнем в реален политически фактор, който се противопоставя на корумпираното и популистко статукво", коментират от "Зелените".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK