Съветници от "Партия на зелените" предлагат да се поставят контейнери за стари дрехи и текстил в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

ПП "Партия на зелените" - Благоевград, с председател Андон Тодоров, излезе с предложение на различни места в града да се поставят контейнери, в които да се събират стари дрехи и текстил.

"Контейнерите са част от национална кампания за популяризиране на система за ефикасно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението. Кампанията обединява каузи на дарителство, екологична и социална отговорност, както и запазването на ценни суровини за икономиката", мотивират предложението си съветниците от "Партия на зелените". 

Според тях във въпросните контейнери гражданите могат да оставят дрехи и други артикули от текстил, като даренията периодично да се събират и хигиенизират. 

"Ние от "Партия на зелените" считаме, че Община Благоевград трябва да участва в тази кампания за събиране на текстил от домовете, която намираме за правилен начин за стимулиране на екологични практики в гражданите си. Идеята е да се освободим от неизползваемите дрехи и текстилни предмети, без да замърсяваме околната среда. Убедени сме, че всяка една стъпка в посока за по-чиста и по-подредена среда на живот е своеобразен принос към екологията и едина стъпка към по чист въздух в нашия град", подчертават още от партията.

Те предлагат кметът на общината, Атанас Камбитов, да проучи какви са условията за сключване на договор с фирма, която предлага подобна услуга, и да направи предложение до Общинския съвет за провеждане на процедура по избиране на съответната фирма доставчик, след което да възложи на главния архитект да определи местата за поставянето на контейнерите.

Предложението си общинските съветници от "Партия на зелените" са адресирали до градоначалника Камбитов и до председателя на Общинския съвет - Радослав Тасков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK