Увеличават заплатите на полицаите, докато 185 000 "изчезнаха" от банка

Снимка: БГНЕС

Днес полицаите празнуват своя професионален празник

"Премиерът обеща и правителството прие 10% увеличение на заплатите. Надявам се в частта персонал да успеем да повишим и заплащането на нощния труд - това е справедливо искане на колегите.".

Това заяви вътрешният министър Младен Маринов по отношение на бюджета на МВР за 2020 г. 

По думите на вътрешния министър подсигурени са парите от централния бюджет, включително и за документите за самоличност, защото се очаква догодина голяма част от населението да подмени личните си документи.

На въпрос: "успяхте ли да изберете фирма, която да печати новите лични документи, защото процедурата буксува", Маринов отговори - не бих го нарекъл буксуване - спазваме закона.

Законът е такъв, за да има прозрачност, да има процедури, през които трябва да се мине и така трябва да бъде. Конкурират се сериозни фирми, които не са български. Те са с много опит, така че наистина процедурата е оспорвана, но се надявам този, който спечели, да осигури нормална подмяна на документите. Ние сме предприели мерки, независимо от хода на прецедурата, да осигурим дейността с действащата техника, каза вътрешният министър. 

През 2020 г. изтича 10-годишният срок на валидност на личните карти. Предвидени са допълнителни средства, за да няма проблеми, уточни Маринов.

По перото за издръжката и капиталовите разходи, бюджет 2020 не е това, което структурите са заявили. Знаем, че има приоритетни области в правителството - здравеопазване, образование, така че смятам, че с този бюджет ще гарантираме стабилна работа на МВР, допълни Маринов. 

По време на церемонията на празника на МВР в София днес междувременно е извършен банков обир от човек, въоръжен с пистолет. Той е заснет от камерите на финансовата институция. Изчезналата сума е около 1000 лева.

Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на официалната церемония за празника на МВР. По думите му обирът е станал към 11 часа, когато започна и официалният празник на вътрешното ведомство. Издирва се извършителят.

Все още не е ясно каква е иззетата сума от банката. Това стана ясно от отговора на Младен Маринов на въпрос на news.bg за обира на банка в столичния квартал "Сухата река", докато МВР празнува празника си. Въпросът бе зададен след края на церемонията.

МВР работи по случая и е съвсем малко информацията. Хубавото е, че няма пострадали, служителката не е пострадала и няма произведени изстрели, категоричен беше силовият министър.

Малко по-късно от МВР уточниха, че криминалисти от столичната полиция изясняват обстоятелствата около случай в столичния кв. "Сухата река". По техни данни, обирът е станал към 10.40 часа. Крадецът е бил с маска и е заплашил касиерката. 

На място са екипи на СДВР и Пето районно управление.

Припомняме, на 5 октомври откраднаха 185 000 лв. от банков клон в София, пише news.bg.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK