Нова схема! Мними служители на ВиК влизат в дома ви за проверка

Снимка: Infomreja.bg

Жена измамила възрастни хора в Монтана

Поредна измама!

ВЧера в 11,30 ч. е получен сигнал, според който на бул. "Св. Климент Охридски" в Монтана жена се представя за служител на ВиК, като твърди, че извършва проверка на водомерите и при установяване на нередност, взема парична сума от живеещите на адреса.

На място служители РУ - Монтана, са установили двама обитатели на жилищна кооперация – мъж на 46 г. и жена на 66 г., които заявили, че същия ден около 10,30 ч. на вратата им позвънила непозната жена, която се е представила за служител на ВиК и поискала да влезе в жилищата им и погледне водомерите и поставените пломби.

По данни на потърпевшите, мнимата служителка заявила, че има необходимост от почистване на водомерите, за което е поискала заплащане и предоставила книга, в която да се подписват срещу извършените услуги.

66-годишната заплатила за „услугата” 10 лв.

При проведена беседа със 79-годишен жител и 78-годишната му съпруга, жители в същата кооперация, е установено, че същия ден и те били посетени от въпросната „служителка”, която огледала водомера им и поискала 10 лв., като накарала мъжа да се подпише в същата книга, но когато той поискал да види за какво точно се подписва, жената направила опит да избяга.

Мъжът се опитал да я спре, като я задържи за връхната дреха, но тя се отскубнала и избягала в неизвестна посока, като изпуснала чантата си с лични вещи и документи на името на 41-годишна софийска жителка.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209 от НК в РУ - Монтана.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK