Ученици от ПМГ – Кюстендил, с първо място в националния конкурс „Пространство и време“

Снимки: ПМГ - Кюстендил

Мартин Ковачки и Филип Чифлички от 11 „в“ клас защитиха своето първо място в направление блог

В аулата на Великотърновския университет се проведе заключителният етап (публична защита) на четвъртото издание на ученическия конкурс „Пространство и време“, организиран от Академия за лидери при Историческия факултет, ателие „История и памет“ и с подкрепата на Студентския съвет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Научните журита отличиха най-успешните участници в конкурса, които получиха и специална грамота на Историческия факултет. С грамоти за оказаната професионална подкрепа на младите лидери в контекста на качествената промяна на връзката университет – училище бяха почетени и учителите.

Мартин Ковачки и Филип Чифлички от 11 „в“ клас защитиха своето първо място в направление блог, със своя проект „По пътя на... легендите“. Ръководители на проекта са Албена Джонева, учител по география и икономика, и Биляна Йорданова, учител по информатика. Учениците получават и оценка Отличен (6), като им се предоставя възможност да се запишат за студенти в избрана от тях специалност на Историческия факултет.

В тематични направления география в заключителния етап са включени 43 разработки. Представените конкурсни материали са в три формата: писмен, визуален и електронен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK