Ива Митева отвръща на удара: Татяна Дончева няма място в политиката

Снимка: Infomreja.bg

Според нея актуализацията на бюджета е постижение на парламента, а не на служебния кабинет

Когато говорите постоянно и толкова убедено за задкулисие, значи сами сте го виждали. Човек, който изрича неверни думи и с лека ръка се опитва да омърси честта и достойнството на много хора, той трябва дълбоко да се срамува. Такива хора като Татяна Дончева наистина нямат място в българската политика.

Това каза пред БНТ бившият председател на Народното събрание от "Има такъв народ" (ИТН) Ива Митева.

"Не знам къде Дончева е видяла дългата ръка на ДПС, но аз не съм я виждала. Аз бях два пъти председател на Народното събрание и никой не ми е казвал какво да правя, никой не ми е звънял по телефона да разпорежда", увери Митева.

"На Великден бях видяна със Стоян Денчев (известен стар активист на ДПС, б. р.) в църква и бях привързана към ДПС. Тогава го видях за първи път. В негово интервю чух за първи път "кабинет на промяната". "Има такъв народ" не използва "кабинет на промяната", но го чувам постоянно от другите партии. Кой тогава е привързан с ДПС", попита тя.

Ако зад ИТН стоели задкулисни интереси, то кабинет е щяло да бъде съставен без оглед на обстоятелствата, добави бившият парламентарен шеф.

"Битува мнението, че актуализацията на бюджета е дело на Асен Василев и служебния кабинет. Не, това е постижение на парламента. Особено в сферата на пенсиите парламентът даде по-добри решения от вече предложените. Същото е и в сферата на културата", отчете краткия живот на 46-тото НС Митева.

Припомняме, че по време на работата на 46-ото Народно събрание Татяна Дончева, която беше заместник-председател на парламента, нарече Митева "болонка на сценарист", визирайки сценариста от "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов, който беше председател на парламентарната група на ИТН. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK