До два-три месеца Цветан Цветанов решава за нов политически проект

Цветан Цветанов, снимка: Infomreja.bg, архив

"Хората имат нужда от нови проекти. Недоверието е огромно и има натрупан дефицит"

„Днес повече от всякога хората искат да има икономическа стратегия, затова расте критиката и към предложенията на кабинета. Ако не се отговори подобаващо на недоволството на хората, ще има по-отчетливо търсене и припознаване на политически субекти извън властта“.

Това каза пред БНР Цветан Цветанов, ръководител на Евроатлантическия център за сигурност.

Според него желанието на управляващите за държавна петролна компания е липса на икономическа логика.

„Политиката не е за огорчени или за обидени, а за хора, които имат хоризонт и биха искали да получат подкрепа за секторните политики, които могат да бъдат реализирани. Аз не съм от политиците, които отиват на лични нападки. Днес мога да говоря с всеки, независимо от неговите възгледи. Трябва да създадеш платформа, която да обединява, а не да разделя“.

В предаването „Неделя 150“ Цветанов допълни: „Убеден съм в това, което наблюдаваме - че хората имат нужда от нови проекти… Недоверието е огромно и има натрупан дефицит. Разговорите с хората са най-ценното нещо“.

До два-три месеца за Цветанов ще стане ясно дали да стартира нов политически проект. И той допусна възможността неговият проект да се яви на предстоящите догодина парламентарни избори:

„Ако се прави политически проект, то той трябва да е с ясни евроатлантически принципи. В евроатлантическия път на страната трябва да се кажат големи истини. Много се дистанцираме от една много важна инициатива – „Три морета“, където амбицията е да се засили дигиталната, транспортната и енергийната свързаност с ефективен инструмент за противодействие на руското и китайското влияние в района на Триморието. Това би могло да даде по-голяма сигурност и икономическа перспектива“. /БНР

 

КОМЕНТАРИ

якуб камбитов хаджигаев22:42 - 07.06.2020
щял да говори с хората, ама ако ти разреши ленко плетенски, ако не те хване под мишка и да ти даде една тенекия мед и до там с твойта чиста съвест, оня евродепутата е същия боклук, щял да дойде в сатовча и да говори с хората на случаен принцип, да ама не, дойде хвана го ленко плетенски като теб подмишка даде му две тенекий мед, една овца, хонорара от разбитата територия натура 2000 за около 3 милиона лв. отд. 90 ю2 и си замина без да се стещтне със никой друг, върви точно по твоя път, таман починахме малко от теб пак искаш да се появиш путка ти майчина, сигурно огладня, така ми мириса на мен тая работа, нищо , пробвай си късмета, и женати няма да гласува за теб и твоя говнян проект, такъв ебан гнус беше че когато дойдеше в плетена на гости у приятеля ти комуниста леонид арнаудов мен ме арестуваха един ден предварително, е така разговаряш ти с хората очи в очи, да ти сере ловджийско куче в устата комунистическа, комунист значи жестоко копеле от ловеч, скравена и белене, по жестоки лагери на смърттаот вашите няма никъде по света, ебали систе майката гнусна. този път ще ревеш, преди не те познавахме та ти повярвахме, ти стана милиардер а ние си останахме от бедни по бедни, та и колите тръгна да ни крадеш мамицата т мръсна.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK