Слави Трифонов очаква да остане в историята с партията си

Снимка: "Има такъв народ"

"Тази политическа измишльотина ще приключи на следващите избори"

808 делегати били присъствали на учредяването на новата партия на шоумена Слави Трифонов - "Има такъв народ". Според информация, изпратена от Тошко Йорданов, учредителното събрание е било в зала "Рейнбоу Плаза". На събитието не бяха допуснати представители на медиите.

По думите на Слави Трифонов повторното учредяване на неговата партия с ново име било бис (повторно изпълнение на номер от концертна програма по желание на публиката - б.р.).

"Благодаря ви, че ми давате възможността да не използвам първо лице, единствено число, а да използвам "ние". Напоследък се наслушахме, последните 10 години на "аз". По-важното е "ние", защото това е отборна игра", казал Слави Трифонов по време на събранието.

Той напомнил за референдума, който бе иницииран от него и в който бяха участвали 2,5 млн. души за мажоритарна избирателна система.

"Моите колеги са много емоционални, аз съм практичен. Това е един практичен ход. Благодаря ви, скъпи съмишленици, че сте дошли тук 808 души. Това е един практичен, ход, който ще промени политическата система", заявил Трифонов.

"Не знам дали сте емоционални, какви са ви мотивите, но вие участвате в нещо логично. Вече не може така. Вече тази политическа измишльотина не може да съществува. Това ще приключи. И то ще приключи на следващите избори, когато и да са те. Ние сме средство. Ние с вас сме само инструмент. Аз и вие създаваме инструмента, който два милиона и половина и още повече българи искат да се реализират техните желания - мажоритарни избори, електронно гласуване, задължителни избори и още неща, които ги пропусна Конституционния съд, тоест ги забрани, но те така или иначе ще се случат", казал Слави Трифонов със заявка да останат в историята.

Събранието гласувало устава на партията. "За Председател на ПП "ИТН" бил избран Станислав Трифонов. За останалите членове на изпълнителния съвет били избрани двамата заместник председатели Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев.

Виктория Василева станала главен секретар. Членове на партията били избрани Александър Вълчев, Драгомир Петров и Филип Станев.

Избрана била и Арбитражно-контролна комисия. Нейн председател бил Иво Атанасов. Членовете били Александър Рашев, Андрей Михайлов, Пламен Данаилов, Филип Попов, Пламен Николов и Румен Попов.

News.bg припомня, че в началото на месец ноември 2019 г. сценаристът от "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов внесе документите за регистрацията на ПП "Няма такава държава" в Софийския градски съд. Това стана след учредяване на партията при закрити врата месец по-рано.

Още при учредяването юристи изразиха съмнения за името на партията, което може да се възприеме като уронващо доброто име и престиж на държавността. Според проф. Огнян Герджиков, бивш депутат и премиер, името "Няма такава държава" е в нарушение.

На 6 декември2019 г. съдът отказа да регистрира партията на Слави Трифонов "Няма такава държава" с мотива, че цветовете бяло, зелено, червено, присъстващи в символа на партията, създават впечатлението, че присъства националното знаме. Това е забранено според чл. 5 на Закона за политическите партии.

След това шоуменът изрази позицията си във "фейсбук" страницата си като заяви, че ако ВКС откаже да регистрира партията му заради логото, той ще създаде нова партия. Едни цветове нямало да откажат.

На 21 януари 2020 г. Върховният касационен съд (ВКС) отказа да регистрира партията "Няма такава държава", създадена от Слави Трифонов. Тричленката на ВКС потвърди решението на Софийския градски съд (СГС) от 06.12.2019 г., с което се отказва регистрация. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK